You are here:

Granit’s Office

Creation of our new offices

Prompted by Granit’s growth and to meet the needs of our expanding workload, we relocated our studio from Battersea to new offices in Clapham Old Town, which are fitted out to our design and specification. 

The 170 sq. metre space needed to be open plan yet integrated, flexible as well as adaptable. All of this had to be achieved within budget.

Key Challenges

14 architect clients! There were a lot of design ideas, and it was a challenge to create something that everyone was happy with, which also satisfied the brief, and came in on budget.

The Solution 

The office space was designed to be as open plan as possible. Upon entering the office a modern reception area and stylish meeting room are to the front of the space, whilst the architectural design studios, equipped with contemporary furniture, are located further into the space.

Central to the studio is the black core, the most striking feature of the office and the only fixed element of the office. Viewed as a piece of furniture within the space, rather than a fixed element it works to enclose the meeting room and provide privacy for the drawing office, separate the kitchen from the rest of the space, and enclose necessary amenities such as storage and WCs. The black cladding which forms the outside of the black core is made up of a simple stained ply – an inexpensive but highly effective option.

The only other internal ‘walls’ are the large floor to ceiling glass screens, which move to close off the meeting room as well as provide an expansive open space for seminars and events. As the two working areas of the office are separate from one another, the minimalist and centralised kitchen helps to increase connectivity between the two working sides of the office, and is a well used break-out space.

The Results

This project provided us an opportunity for experimentation – we were able to try out ideas which showcased our creativity as well as new products, materials and colours. Our new office studio also allows our clients to see us at work when they come to visit us.

Creation of our new offices

Prompted by Granit’s growth and to meet the needs of our expanding workload, we relocated our studio from Battersea to new offices in Clapham Old Town, which are fitted out to our design and specification.  The 170 sq. metre space needed to be open plan yet integrated, flexible as well as adaptable. All of this had to be achieved within budget. Key Challenges 14 architect clients! There were a lot of design ideas, and it was a challenge to create something that everyone was happy with, which also satisfied the brief, and came in on budget. The Solution  The office space was designed to be as open plan as possible. Upon entering the office a modern reception area and stylish meeting room are to the front of the space, whilst the architectural design studios, equipped with contemporary furniture, are located further into the space.
Central to the studio is the black core, the most striking feature of the office and the only fixed element of the office. Viewed as a piece of furniture within the space, rather than a fixed element it works to enclose the meeting room and provide privacy for the drawing office, separate the kitchen from the rest of the space, and enclose necessary amenities such as storage and WCs. The black cladding which forms the outside of the black core is made up of a simple stained ply - an inexpensive but highly effective option.
The only other internal ‘walls’ are the large floor to ceiling glass screens, which move to close off the meeting room as well as provide an expansive open space for seminars and events. As the two working areas of the office are separate from one another, the minimalist and centralised kitchen helps to increase connectivity between the two working sides of the office, and is a well used break-out space. The Results This project provided us an opportunity for experimentation - we were able to try out ideas which showcased our creativity as well as new products, materials and colours. Our new office studio also allows our clients to see us at work when they come to visit us.
×