The client brief was to create a contemporary home from this Victorian house situated in the popular area of  “between the commons” in Battersea, South London. Complimenting the existing extension built at an earlier date, we remodelled the top floor, adding a striking new zinc-clad dormer with Juliette balcony to the rear and creating a new master suite with a luxury bathroom to the front of the main roof space. At first floor level, a further ensuite was created, and the family bathroom totally overhauled.

Our interiors team of Vicki and Georgia worked closely with the clients to create bespoke joinery with unique details, such as solid wood carved handles, that were seamlessly integrated into the wardrobe doors to match the tone of the oak flooring. Subtle textures were added to a muted tile palette in the master bathroom which, when lit up with clever lighting techniques, added another level of luxury to the bathroom. The warm tone of the oak flooring throughout was offset by a deep Hague Blue by Farrow & Ball paint as a feature to accentuate the lofted ceiling. The new ensuite, added to a guest room, was clad with marble effect grey porcelain throughout. With a bespoke mirrored cabinet and a wet room look this created a luxury spa-like feel. The family bathroom took a very different style and a traditional approach was taken in here, with marble look porcelain flooring, panelling and a feature freestanding clawfoot bath. Using a grey and warm white colour scheme it picked up on the veining in the marble look tiles and created a clean and calming space.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch