Show ThumbnailsThumbnail Gallery Icon

We have recently attained planning consent, and license from the Dulwich Estate, for a considerable rear extension to this detached property in the Dulwich Village Conservation Area. Granit’s sensitive approach to the design of this project won over the Southwark planning department and conservation officer, as well as the Dulwich Estate’s consultant Architect. The achievement of approval from all bodies involved is testament to the considered solution to what is a fairly sizeable intervention in this highly-guarded area in south-east London.

The initial scheme is phase one of a long-term proposal to create a larger family home with contemporary interiors, which will make better use of the site and existing property. Phase one includes a single storey rear extension, containing an open plan kitchen, dining and sitting area, with increased pantry and utility areas. The relationship between the internal spaces and the garden was a key element of our client’s brief and in response to this we designed multiple glazed openings along the rear façade. The intention is to create flexibility within the internal accommodation, so that access to the garden is encouraged all year round.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch