We completely refurbished this Victorian house top to bottom, reconfiguring and extending the ground floor, with an open plan kitchen, dining and living space and retaining and enhancing the original period features of the front of the house.

An internal winter garden, effectively a glazed in courtyard, acts as a visual break between old and new, and maintaining daylight into the library at the heart of the house. Bespoke joinery, concealing hidden LED lighting,  was designed to lead the eye through from the reception room to the kitchen in order to store the client’s large book collection, toys and TV.

At first floor level, we created a master suite, and at roof level a loft extension contains a further bedroom, study space and shower room. The all black scheme in the master ensuite was designed to emphasise that there was no natural light in this room. The mix of textures along with dramatic lighting give a luxurious feel to the space. The clients also asked that the family bathroom was designed to be suitable for guests to use and hence it also required a more luxurious scheme. This was achieved through a mix of large format floor tiles and large format marble effect porcelain tiles. There is also a small terrace opening up from the bedroom. A warm pallate of colours and textured finishes has been used across the house, led by our experienced interiors team.

What the client said

“‘James suggested interesting, concrete ideas for problems in the house that other architects hadn’t addressed.’”

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch