This dilapidated Victorian property has been extended upwards with a new storey and to the rear, creating a four bedroom house from what was once a modest cottage and all designed with sustainability and energy efficiency in mind.

To the front, the house is sympathetic to its original features and to the rear is a contemporary triple-glazed bay and 3 storey sash window opening onto a courtyard garden with moated fish pond. The house provides a 4 bed dwelling, with living areas, study and kitchen dining room opening onto the garden. The house features a range of sustainable features including external insulation to the solid walls, a whole house ventilation system, solar heating, green roof and a rainwater storage and irrigation system.  The garden itself is a a mixture of corten planters, hard paving and planted beds to create an urban oasis. This house was included in London Open House in 2013 and 2014.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch