Show ThumbnailsThumbnail Gallery Icon

We were engaged to develop proposals for a new build house in a conservation area of Wimbledon, London Borough of Merton. Our clients were looking to build a house for themselves on their existing plot, using the sale from the existing house to fund the project.

Working closely with the conservation officer, we  developed a crisp modern vernacular design, using a palate of white render, slate roofing and metal windows – to form a 3-storey 4-bedroom family house. The proposal sits back into the slope of the site, with all the primary rooms addressing the south facing elevated views, and the best sunlight. A subservient stair tower articulates the vertical circulation and breaks up the visual bulk of the house. Thelower ground floor was designed to be be an open plan living, kitchen and dining area, served by WC and utility rooms. The first floor is a mix of study, and guest bedrooms all with ensuites. The top floor is one master suite, with a large Juliette balcony and dormer onto the master bedroom.

The house would be designed to meet very high levels of thermal insulation and energy efficiency.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch