We originally obtained planning consent in Thames Ditton from Elmbridge Borough Council for the remodelling and extension to a detached post war house, with a scheme based around 2 interconnecting volumes, 1 timber clad, 1 metal. Following a cost engineering exercise and a redesign, the scheme was scaled back to be a more modest simpler form, and this with careful design decisions has ultimately led to a better result for our clients.

The single storey extension is designed to increase the kitchen and living areas of the house, giving better visual and physical connection onto the large rear garden. Clad in Siberian Larch and with an overhanging flat roof, the design is a contemporary addition to this post war house. On one side the corner opens up to allow access onto a terrace, complete with area for a future BBQ and firepit – on the other side 2 large picture windows afford views from the kitchen and workspace.

We added sliding/folding doors to the existing living room, which dramatically changed the feeling of space in the room. A utility was also reconfigured. The works were completed by Austin and Jenkins Ltd.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch