We’ve recently received consent to add a striking glass and timber louvered rear extension to an end of terrace house in a conservation area of St Albans. The reconfigured ground floor, will be lowered to create a new kitchen and dining area, removing the existing redundant conservatory and providing a new living space, both connected visually with the the large garden, but also enclosed by a cradle of timber fins to give a sense of enclosure and protection. A new loft room, with a crisply detailed dormer, will provide distant views and sounds of the cathedral, visible through the trees. Exposed timber beams and brickwork will give the internal finishes a semi-industrial look. To the front improvments to the render, windows and front door, will lift this 1930s house into the 21st century. Work is due to start on site later in 2017.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch