Our client purchased a group of derelict workshops in a cul-de-sac in Kennington. The site was purchased with planning permission to create 6 residential townhouses overlooking a communal courtyard. Granit was appointed to discharge a number of planning conditions and to prepare a builder’s works package for the contractor.

In addition to this, Granit was able to add value to the development by reconfiguring the scheme under non-material amendment. The basements were extended beneath the entire courtyard increasing the overall GIA by over 50sqm.

This required the clever integration of a water attenuation system within courtyard to accommodate 12 cubic metres of rainwater. The surface treatment of both the elevations and courtyard were also addressed and decorative brickwork introduced to unify and improve the overall aesthetics of the scheme as a whole. Internally, the units themselves were also re-configured. This allowed for the creation of large vaulted open plan living/dining area on the 1st floor.

The development is due for completion late 2018.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch