Our proposals look to transform this end of terrace 1970s house into a energy efficient, contemporary family dwelling. Our client set a brief of providing space for his expanding family, and dog to provide a comfortable and beautiful home fit for the next 10-20 years.

The design adds volume and height to the existing stucture, the extra storey enabling a master suite across 1 whole floor. A series of double height spaces, and use of rooflights will flood the property with light and drama.

Externally the walls will be a mixture of new brick, timber and metal cladding. The existing fabric will be fully retrofitted to enerphit standard, and with the use of renewable energy thereby creating a near zero carbon emission dwelling. An exemplar for how to upgrade this form of post war housing fit for 21st century living.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch