• Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment
  • Mews House Refurbishment

The transformation of a bachelor pad into a modern family mews house.

Our clients wanted to create a family home in a mews property that was arranged as an office with a two-bedroom flat. They wanted it to be a house for their family of five, and somewhere to display their artwork too.

To transform the property we had to dig down to create a new basement level covering the total plot size. We also needed new glazing at the rear and on the roof to allow natural light deep into the home. These two significant changes required planning permission, which we managed for our clients with the local authority (Royal Borough of Kensington and Chelsea)

Internally we had to make a significant number of changes too. This included altering all the floor levels to create an extra floor. We linked all the living spaces on half levels allowing the kitchen, living room, dining room and playroom to be easily connected. We also created a study gallery and mezzanine level suspended above the double-height playroom and dining-room.

To create the light, airy space our clients wanted, we designed a vertical glazed light shaft and a new stair in the centre of the building. These elements allow light to flood in from the roof and throughout – all the way down to the basement. There are steps to the main living room that have one wall of opening windows on to the setting sun in the evening too.

Our interior design team also influenced this project. Notable features include a tiger clad WC, deep blue dining room and plenty of lighting to accentuate our client’s artwork.

The top floor of the property is now a master suite, spanning both sides of the main stair with a bridge over the light shaft. Overall the house has five bedrooms, two en-suites, air conditioning and provides private accommodation for all the family.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch