• Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham
  • Architects Clapham

An expressive family home in Clapham.

The Brief

The brief was to create a new ground floor. It needed to be a flexible home capable of accommodating guests of all ages whilst maintaining purpose and separation between spaces.

The Solution

We proposed re-routing the hallway to become a central corridor through the ground floor plan. This would connect the rear and front halves of the property across a series of staggered level changes. We also wanted to create an enlarged rear space for entertainment that linked to the garden space.

The removal of an existing courtyard allowed for the insertion of a boot room and relocated WC central to the plan. 

Separating the distinctly classical detailing of the front reception and dining room, which emphasises our clients’ favoured style and family backgrounds, from the sleek contemporary rear kitchen and entertainment space was successfully enhanced by the varied format of the timber flooring from Trunk.

Maintaining visual connectivity was achieved by way of two sizeable glazed pocket doors that enable the two halves of the plan to be differentiated from each other. At the same time, the use of internal glazing supports views through the property to the remodelled rear garden.

The bespoke designed kitchen from Eclectic Interiors introduces the user to the modernised rear extension, which features sharp detailing and a splash of colour from the feature media unit designed by our interiors team.

The symmetrical rear elevation carries through to the garden making for an interconnected, seamless transition through the property.

The Result

The combination of classical and contemporary elements marry together well to support flexible family living and entertaining. Our clients are delighted with the outcome and feel that it meets their brief and design aspirations.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch