Our clients, Akelius Residential, purchased a two adjacent blocks of flats that shared a cramped concrete car park. The client’s brief was to improve the external appearance of the buildings and courtyard and to refurbish the internal common parts throughout. Granit were appointed from RIBA stages 1 through to 4 for the above designing key elements across the site.

The carpark was replaced with a communal garden for the tenants complete with olive trees, decking and seating. Functional elements such as slatted timber bike and bin storage were designed into the scheme from the outset. Catenary lighting strung between the two buildings creates a pleasant ambience in the evenings.

The common parts were given a much needed facelift, with simple bold lighting and new doors and flooring. Coffered lighting and decorative wall panels create a contemporary aesthetic with clean lines. Exposed and illuminated exposed brick panels in the stair core are a nod to the building’s industrial heritage – a former fabric warehouse. We also designed new signage to the main facade of the building.

Following the works our client was able to demonstrate a higher yield in rental value for the properties.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch