This project completely remodelled a semi-detached house in a conservation area of Wandsworth Common, South London. Utilising the slope of the site, we introduced a semi basement to the rear containing a bedroom, living space and kitchenette – connected through a new staircase and hallway. Above this is a large single storey extension containing a contemporary kitchen, utility, dining and living space as well as a raised terrace. A material choice of rendered walls, timber slats and pearl-grey aluminium doors both compliment the existing house, as well as making a bold new statement at the rear. Because of the South-facing aspect, and bright natural light,  we were able to introduce a bold colour scheme of stiffkey blue kitchen units, copper plated extract, oak timber floors and dark panelled entrance hall.

The added space has transformed the house, almost doubling the key living areas and providing a modern flexible home that can be adapated for future use.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch