• Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects
  • Putney Architects

We helped our clients to create a practical, modern and beautiful family home in Putney, South West London. 

The Brief

The brief from our clients was to amalgamate an annex and original house building to create one practical family home. It was important the annex did not feel like an add-on, but rather as part of the original property.

The Solution

The design solution is to feature a series of new openings between the two buildings to provide subtle connections and routes between spaces throughout the house.

The whole footprint was utilised and spaces were carefully arranged to maximise light and provide a more functional family home. Glass doors with steel frames were used in the hallway to open up sight-lines to the large rear garden and provide flexibility to the use of the space.

The dining room features a hidden door into a secret lounge space that plays on the idea of there previously being a sense of separation. The Kitchen was made bespoke by Higham Furniture, a supplier we have worked with many times before and who are in our supplier directory.

All the original external walls and ground floor construction have been insulated to exceed building regulation standards, creating a highly sustainable building. This is great for our clients carbon footprint and for keeping their running costs low.

Externally, corner glazed full height sliding doors were added to provide a seamless transition between the lounge and garden. At roof level, a series of dormers were added to the master suite that help draw breathtaking views towards the London skyline.

The rear garden was landscaped by Patios, Pots and Pergolas.

The Result

We are delighted with the outcome, which is a sustainable and functional single family home that responds well to our clients brief.

Have a project that you would like to discuss?

Get in Touch